Autor Wiadomość
Io
PostWysłany: Śro 20:08, 19 Wrz 2007    Temat postu:

No w końcu...! Leniuch i kulinarne beztalencie doczekało się "przepisu" dla siebie...dzięki! Smile
Anti
PostWysłany: Śro 15:36, 19 Wrz 2007    Temat postu:

Ja dodam tylko, że pyszne i zawsze świeże sałatki są w barze sałatkowym TUKAN i restauracji PANTEON. Szczególnie w tym drugim grecka sałatka Horiatiki jest najlepsza na świecie- no może poza tymi z Grecji Wink
Obie knajpki znajdują się m.in. w Arkadii.
Marta
PostWysłany: Czw 20:12, 31 Maj 2007    Temat postu:

to poprzednie to ja Cool
buziaki Smile
Gość
PostWysłany: Czw 20:10, 31 Maj 2007    Temat postu:

Nigdy nie próbowałam tuńczyka z żółtym serem, ale jak robię wersję z majonezem to zawsze dodaję kukurydzę (nie fasolę), ale jak robię sałatkę z pomidorami i sałatą to nie dodam przecież majonezu do tego!

Ale obiecuję, że z tartym serem też spróbuję Smile
freya
PostWysłany: Czw 9:32, 31 Maj 2007    Temat postu: sałatka

Ludzie czemu Wy usilnie pchacie do tej nieszczęsnej sałatki z tuńczyka fasolę. Smile Tam się dodaje starty ser żółty i dużo majonezu Arrow Razz
Anti
PostWysłany: Śro 15:14, 30 Maj 2007    Temat postu:

SAŁATKA Z POMIDORÓW

Łatwa, szybka i idealna na upały a jeszcze lepsza do zimnego schłodzonego piwka Razz

# pomidory
# ser mozzarella (ten bez zalewy)
# sosy Knorra: paprykowo- ziołowy i włoski

Pomidory i ser pokroić w plasterki i układać warstwami w salaterce.
Sosy wymieszać razem i zalać nimi zawartość salaterki i to wszystko wstawić na ok. 20 min do lodówki.

Zapomniałam dodać...jest to wersja stanowczo dla mega odpornych Razz
Luki
PostWysłany: Śro 11:53, 30 Maj 2007    Temat postu:

można też napisać, że wersja zmodyfikowana jest dla osób zmodyfikowanych genetycznie, pasuje do nas jak ulał Laughing

Sałatka z tuńczukiem to był mój kulinarny hit, gdy rok temu leżałem na OIOHu (i mam na to świadków, prawda Gosia? Smile ). W mojej wersji zamiast białej była czerwona fasolka z puszki, kukurydza z puszki, jajko gotowane na twardo, cebulka marynowana (zaimast świeżej, ze względu na niskie granulocyty), starty żółty ser i majonez. Po przyrządzeniu należy wstawić na jakiś czas do lodówki, wtedy smakuje najlepiej.
Marta
PostWysłany: Wto 19:19, 29 Maj 2007    Temat postu: Sałatki

Ta sałatka jest dla tych bardziej odpornych i nie dla tych po przeszczepie, chociaż robię ją też w zmodyfikowanej wersji.

Sałatkę jadlam pierwszy raz w Chorwacji i orginalna nazwa to "sałatka z tunjewinem" Very Happy (czyli z tuńczykiem oczywiście).

Składniki:

*puszka tuńczyka w sosie własnym w kawałkach (chociaż może być też rozdrobniony)
*biała fasola z puszki (ilość według uznania)
*sałata (w wersji zmodyfikowanej bez niestety:( )
*pomidory (ja jem z obranymi pomidorkami)
*cebula (najlepiej czerwona - oczywiście w wersji zmodyfikowanej bez)
*ogórek zielony
*oliwa z oliwek
*sól, pieprz

Smacznego Smile

P.S. Wersja zmodyfikowana jest przeznaczona dla osób, które mają powyżej 1gran oczywiście.

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group